Extime, sarjakilpailut = usean osakilpailun yhteistulokset

Viimeksi muutettu 8.2.2018/jtu

Sisällys:
Pääperiaate
Valikko
Esimerkkilaskenta
Näytön toiminta tarkemmin
Normaali työjärjestys
WEB-asun määritys
Paperitulosteen ulkoasu
Asetusten talletus extime.ini-tiedostossa

Takaisin ExTime-sivulle


Pääperiaate

Toteutin kauan kaivatun sarjakilpailujen yhteistuloksen laskennan tavalla, jolla mielestäni voidaan ExTimen käyttöä laajentaa autourheilun rallin tulospalveluunkin. Myös valjakkoajojen kolmipäiväisten kisojen laskentaan ja yhteistulosten nettisivujen tekoon pitäisi ratkaisun sopia.

Käytin toteutuksessa seuraavia pääperiaatteita:

Toki rajoituksiakin tuli asetetuksi:

Jatkossa tulevan esimerkkitoteutuksen myötä asia selviää paremmin. Ja jos ei selviä, niin Facebookin ExTime-foorumilla voi ja saa asiaa kommentoida.

Ohjeen alkuun


Valikko

ExTimen versiosta 7.8.0. lähtien on Hirvenhiihto-valikko korvattu Erityiskilpailutyypit-valikolla. Sieltä löytyy toiminto Sarjakilpailut, joka avaa sarjakilpailujen hoitamisen näytön.

Tähän näyttöön voidaan mennä vaikka jokin sarjakilpailun osakilpailu olisi juuri ajanoton loppuvaiheessa. Mutta varoituksen sana, aukiolevan osakilpailun tulokset nollaantuvat, kun yhteistulosta lasketaan. Aukioleva kilpailu korvautuu yhteistuloksella! Talleta siis kesken oleva kisa ennen kuin alat laskea yhteistulosta.

Yhteistulosten laskenta edellyttää, että aukiolevassa kisatiedostossa pitää vähintäänkin olla kaikki kilpailtavat sarjat määritelty.

 

Ohjeen alkuun


Esimerkkilaskenta

Sarjakilpailut-toiminnosta avautuu allaoleva ikkuna. Vasemmalla ylhäällä on sarjakilpailun muodostamien kisojen luettelo ja oikeassa reunassa ovat kisan yhteistuloksen laskennan perusvalinnat. Alaosan Huomautukset ja kommentit listaan tulevat osakilpailuissa tehdyt havainnot. Tulostuksen painonapit aktivoituvat vasta, kun yhteistulos on laskettu.

Allaolevassa sarjakisassa lasken yhteistuloksen Maailman cupin sijapisteiden summan mukaan, kuudesta kisasta viisi parasta otetaan mukaan ja vähintään kahteen kisaan on ollut pakko osallistua.

Esittelysarjakisan tunnukseksi valitsin kuvaavan tunnuksen suomencup (vaikka esimerkeissäni en käytä virallisia laskentasääntöjä). Osakilpailujen nimet ovat kisatiedostojen nimiä käyttämälläni tietokoneella, tiedoston nimen perässä suluissa näkyy kilpailijoiden ja sarjojen määrä. Sarjoja on siis kaksi, miehet ja naiset yleinen. Tiedoston nimistä näkyy, minkä osakilpailun tuloksista tiedosto on tehty.

Kuvasta ei näy, että ennen näyttöön siirtymistä olen avannut kisatiedoston, jossa on kaksi sarjaa MYL ja NYL, ja niissä ilmoitettuna kaikki Suomen Cuppiin osallistuneet urheiljat. Sellaisen tiedoston voi helposti tallettaa yhteistuloksen laskennan jälkeen.

Esimerkkilaskennassa käytin sääntöä, jossa osakilpailujen sijoituksista saa maailman cupin mukaan pisteitä. Jokaiselle kilpailijalle otetaan kolme parasta tulosta näistä kuudesta kilpailusta. Yhteistulos lasketaan vaikka osakilpailuja olisi takana vain yksi.

Vasemmalla alhaalla näkyy laskennassa (nopea) tehdyt havainnot.

Nappia HTML-yhteistuloksesta painamalla syntyi seuraavan näköinen tuloste (alla osa siitä).

Kilpailun sarjat: NYL; MYL;
Suomen Cup, Rovaniemi 11.11.2012 Tässä
Suomen Cup Vantaa 12.1.2013 Tässä
SM-hiihdot 2013, vapaa 10 km, 15 km Tässä
SM-hiihdot 2013, perinteiset matkat Tässä
SM-Pitkät matkat, Kontiolahti Tässä
Suomen Cup - Ruka, 14.4.2013 Tässä
Sija Lisenssi Kilpailijan nimi Seura Kisa 1 Kisa 2 Kisa 3 Kisa 4 Kisa 5 Kisa 6 Pisteet
NYL Naiset 5 km P
1.27490596Riitta-Liisa RoponenOulun Hiihtoseura 80 (2) 100 (1) 80 (2) 45 (5) 80 (2) 60 (3) 260
2.27481482Anne KyllönenKainuun Hiihtoseura 100 (1) - (-) - (-) 100 (1) 36 (7) 45 (5) 245
3.27098011Riikka Sarasoja-LiljaLappeen Riento 32 (8) 80 (2) 60 (3) 50 (4) 50 (4) 80 (2) 220
4.27518782Kerttu NiskanenVieremän Koitto 50 (4) - (-) - (-) 60 (3) 100 (1) 50 (4) 210
5.26600918Kaisa MäkäräinenKontiolahden Urheilijat - (-) - (-) 100 (1) - (-) - (-) 100 (1) 200
6.26751825Aino-Kaisa SaarinenLempäälän Kisa 40 (6) - (-) - (-) 80 (2) 32 (8) - (-) 152
7.25897654Laura AhervoHämeenlinnan Hiihtoseura 45 (5) - (-) 50 (4) 32 (8) 45 (5) - (-) 140
8.27445415Maija HakalaHämeenlinnan Hiihtoseura 16 (15) 60 (3) 32 (8) 36 (7) 29 (9) 24 (11) 128
9.26612647Krista LähteenmäkiIkaalisten Urheilijat 60 (3) - (-) - (-) - (-) 60 (3) - (-) 120
10.27588673Kati VenäläinenLeppävirran Viri - (-) 40 (6) 36 (7) 26 (10) 20 (13) 36 (7) 112

Sarjaluettelon jälkeen on osakilpailujen luettelo. Listauksen ulkoasua voi säätää, siitä myöhemmin lisää, mutta olennaisimmat asiat käyvät tästä mallista esille. Mukaan otetut osakilpailujen tulokset, siis kolme, näkyvät normaalisti ja ne kisat, jotka jäivät huomioimatta ovat yliviivatut. Jos kilpailijalla ei ollut osakilpailusta tulosta, paikalla on vain viivoja.

Osakilpailun nimi haetaan ko. kilpailutiedostosta kisan nimi kentästä (=sarjan nolla nimi). Jos yhteistuloksen ratkaisee aikojen summa, on osatulos sarakkeella sen kilpailun aika ja sijoitus, tässä esimerkissä siis MC-pistemäärä ja osakilpailun sijoitus.

Ohjeen alkuun


Näytön toiminta tarkemmin

Mikäli sarjakilpailunäytössä on käyty aiemmin ja jokin sarjakilpailu on määritelty, ExTime hakee tämän sarjakisan tiedon näyttöön.

Menossa oleva kisa mukaan-nappi lisää ajanoton kohteena olevan kilpailun osakilpailulistan viimeiseksi kisaksi. Tätä ennen on Sarjakilpailujen tunniste-kentään kirjoitettava vapaamuotoinen sarjakilpailun tunniste, ilman välilyöntejä. Napilla Uuden tunnuksen lisäys on myös syytä tarkistaa, että käytettävä tunnus kelpaa ja on vapaa.

Tämä tunnus poistetaan-nappi poistaa tunnuksen käytöstä, mutta ei tietenkään poista kilpailutiedostoja. Nappia voi hyvin käyttää, jos alkuperäinen tunnus ei miellytä ja haluat vaihtaa tunnuksen toiseksi. Yksittäisiä kisoja lisätään mukaan napilla Ota mukaan vanha kisa, lisätty kisa tulee aina listan viimeiseksi. Valitsemalla listasta jokin osakilpailu ja painamalla nappia Poista valittu kisa, se poistuu osakilpailuluettelosta. Kisatiedosto toki jää ennalleen.

Napilla Aloita valitun kisan kellotus päästään katsomaan ja mahdollisesti korjailemaan valittua kilpailutiedostoa. ExTime lukee valitun tiedosto ja palaa normaaliin ajanottotilaan sulkemalla Sarjakilpailunäytön. Jos jokin toinen kisa oli jo muistissa avattuna, sen tiedot poistetaan. Toki asiasta pyydetään varmistus.

Oikean puolen valintarasteilla määritetään sarjakilpailujen säännöt. Ylimpänä ilmoitetaan vaaditaanko sarjakilpailun voittoon vain onnistuminen yhdessä osakilpailussa, kuten rallisprintissä, vai onnistuminen jokaisessa osakilpailussa, kuten valjakkoajossa, vai onnistuminen tietyssä määrässä osakilpailuja. Olettaakseni hiihdon sarjakilpailun voittamiseen riittää esimerkiksi kolme hyvää suoritusta viiden kilpailun ryppäästä.

Osallistumisintoa voidaan myös säätää sillä, että kilpailijan on pakko osallistua tiettyyn määrään osakilpailuja, eikä yhdellä onnenkantamoisella voi voittaa koko sarjakilpailua. Tämä pätee myös tilanteessa, jossa vain paras tulos huomioidaan, eli rallisprintin toinenkin siivu on pakko ajaa, jos vaaditaan kaksi (2) kisaa. Tämä määritetään ruudussa Vähintään vaaditaan xx kisaa.

Näytön oikeassa keskiosassa valitaan kokonaiskilpailun luonne, onko kyseessä aikojen summausta vai sijoituspisteiden laskentaa. Hiihdon MaailmanCupin pistemäärä annetaan suoraan yhtenä vaihtoehtona, ja keskimäisellä valinnalla (Sijapisteet) pääsee itse valitsemaan annettavat pisteet. Alimmassa osiossa oikealla näkyy valitut sijapisteet, ne vaihtuvat kun pallukkaa vaihdellaan oman ja MC:n valinnan välillä. Omaa valintaa pääsee muokkaamaan napilla Korjaa pistemääriä. Oma pistevalinta on tallessa extime.ini-tiedostossa, kuten olikin arvattavissa.

Keskiosan painonapeilla sitten lasketaan yhteistulos (Yhteistuloksen laskenta) ja tulostetaan se paperille (Tulostus kirjoittimelle) tai web-sivuksi (HTML yhteistuloksesta). Nappi Tulostus kirjoittimelle tekee tulostuksen valittuun tulostustiedostoon, joka siis voi olla kirjoitin tai puhdas tekstitiedosto.

Napilla WEB-asun määritys valitaan siis kilpailijasta tulostettavien tietojen sarakkeet, siitä alla lisää, ja napeilla Box-valinta ja Sarjalistavalinta valitaan tulostettavat sarjat ja niiden keskinäinen järjestys, aivan kuten ExTime-ohjelmassa muuallakin valitaan.

Ohjeen alkuun


Normaali työjärjestys

Sarjakilpailujen hoitaminen voi edetä vaikkapa seuraavan työjärjestyksen mukaisesti:

 1. Perustetaan ja kellotetaan normaali kilpailu. Tehdään tulokset ja nettisivumateriaalit normaalisti ja talletaan tiedosto kuvaavalla nimellä levyn kulmalle.
 2. Avataan tämä ensimmäinen sarjakilpailun osatiedosto ja siirrytään sitten näyttöön Erityiskilpailutyypit/Sarjakilpailut. Asetetaan kisan tyyppiä ja luonnetta kuvaavat täpät paikalleen. Tietysti kentissä minimikisamäärä ja tuloksiin mukaan otettavat kisat, ei vielä voi käyttää lopullisia arvoja. Tämä tiedoston avaus tehdään siksi, että muistiin saadaan kilpailtavien sarjojen tiedot.
 3. Annetaan sarjakilpailuille kuvaava nimi, painetaan nappia Uuden tunnuksen lisäys ja kun tunnus kelpaa, lisätään napilla Menossa oleva kisa mukaan sarjakilpailuun ensimmäinen osakilpailu.
 4. Lasketaan tastä ainoasta kilpailusta yhteistulokset napilla Yhteistuloksen laskenta, tämä temppu poistaa menossa olevasta kisasta väliajat, jos niitä oli. Alkuperäinen kisahan oli jo levyllä tallessa (askel 1).
 5. Napilla Aloita valitun kisan kellotus palataan ajanottonäyttöön. Ja nyt tärkeää: vaihdetaan kilpailun nimikenttään yhteiskilpailun nimi ja talletetaan tästä oma kisatiedostonsa (Kilpailut/Siirrä talteen toiselle nimelle) ja annetaan tiedostolle myös yhteiskisaa/sarjakisaa/kokonaisrallia/valjakkokisaa kuvaava nimi.
 6. Jos ja kun samat urheilijat osallistuvat myös toiseen sarjakilpailun osakisaan/pikataipaleelle/lähtöön, vaihdetaan edelleen muistissa olevaan kilpailuun toisen osakilpailun numero ja nimi (nimihän tulee tulosliuskaan näkyviin) ja talletaan tämä kisa myös tiedostoksi levylle odottamaan seuraavaa kisapäivää/pikataivalta/lähtöä. Jos hiihtotapa/matkat vaihtui, muistetaan vaihtaa ne sarjojen tietoihin.
 7. Toisen osakilpailun alussa avataan tämä toisen osakilpailun kisatiedosto, lisäillään uudet osanottajat ja poistellaan/merkataan poisjääneiksi ne, jotka eivät osallistu ja laaditaan sarjojen lähtöjärjestykset normaaliin tapaan. Arvontahan poistaa urheilijoilta vanhat tulokset.
 8. Kellotetaan toinen osakilpailu normaalisti (toistetaan siis työjärjestyksen kohta 1). Ja ehdottomasti talletetaan tämä kisa ja aloitetaan ExTime uudelleen.
 9. Avataan kohdassa 5 tallennettu yhteiskilpailun kisatiedosto, siirrytään sarjakilpailunäyttöön ja lisätään tämä toinen sarjakilpailu napilla Ota mukaan vanha kisa. Muutetaan tarvittaessa mukaan otettavien kisojen lukumäärän arvoa ja lasketaan päivitetyt yhteistulokset (kohta 4) ja tulostellaan listoja, jos tarvetta.
 10. Ajanottonäyttöön palaamisen jälkeen talletaan tämä kohdassa 7 avattu kisatiedosto entisellä nimellä.
 11. Toistellaan kohtia 6, 7, 8, 9 ja 10 tarpeellinen määrä eli sarjakilpailujen/pikataivalten/valjakkoajojen kisapäivien määrän verran.

Tälläisen sarjakilpailujen yhteissarjaan tulee Sarjan tiedoissa olla oikea määre kohdassa Sarjan parhaan ratkaisee. Oikealla olevassa kuvassa on käytössä Suomen Cupin yhteistuloksen ratkaiseva tieto eli Pistemäärä ja järjestys on Laskeva järjestys, koska suurin pistemäärä (Maailman Cupin pisteet voittajalle 100, kakkoselle 80..) on paras.

Jos pisteet olisivat puhtaita sijapisteitä, olisi järjestys nouseva, koska pienimmät sijoitukset kerännyt urheilija voittaa.

Jos kokonaiskisan voiton ratkaisee yhteisaika, on silloin Sarjan parhaan ratkaiseva tieto Kilpailijan loppuaika ja järjestys nouseva, eli parhaalla urheilijalla on pienin aikasumma.

Samoin jos kokonaiskisan voiton ratkaisee yhteisaika, seuraavan osakilpailun (tai viimeisen) lähtöjärjestys laatia Gundersen menetelmän mukaiseksi, jolloin ensiksi maalin tulija voittaa koko kisan. Tämä tehdään toiminnon Muutokset/Takaa-ajolähdöt avulla.

Poikkeavuutena hiihdon vanhaan takaa-ajon kisan hoitamiseen rastia ei saa olla kohdassa Tulos summataan yhteistulokseen, koska muiden kilpailujen osatulos otetaan suoraan näistä kisatiedostosta yhteistuloksen laskennassa. Takaa-ajojen oma ohjeensa löytyy täältä, muista nyt kuitenkin tuo edellinen lause.

Tulen jatkossa lisäämään Sarjakilpailuihin samat kohdistustavat mitä nyt on näkyvissä Yhteistulokset välilehdellä (äärimmäisenä oikealla). Nyt tuo näyttö ei siis vaikuta sarjakilpailuihin, sarjakilpailun näytössä on se korvaava ja se pätee kaikkiin sarjoihin.

Rallisprintissä työjärjestys voisi olla seuraava:

 1. Perustetaan normaali kilpailu ja talletaan tiedosto kuvaavalla nimellä levyn kulmalle.
 2. Vaihdetaan kilpailun otsikkoon toisen varvin tiedot ja tallennetaan tämäkin toisena tiedostona levyn kulmalle
 3. Kellotetaan ensimmäinen varvi kohdan 1 tiedostolla ja talletetaan se
 4. Kellotetaan toinen varvi kohdan 2 tiedostolla ja talletetaan se
 5. Avataan ensimmäisen varvin kisatiedosto ja avataan Sarjakilpailunäyttö ja lisätään menossa oleva kisa sarjakilpailuun
 6. Otetaan mukaan myös jälkimmäisen varvin kisatiedosto.
 7. Yhteistuloksen ratkaisee "Aikojen summa", mutta normaalisti "Vain paras tulos huomioidaan" on täpättynä.
 8. Lasketaan yhteistulos ja tehdään listaukset.

Valjakkokisoissa sovelletaan rallisprinttiä tekemällä jokaisesta kolmesta ajokerrasta oma kisatiedostonsa. Ja sitten ennen viimeistä osakisaa laaditaan käännetty lähtölista takaa-ajon ohjeen mukaan.

Ohjeen alkuun


WEB-asun määritys

WEB-asun määritys-nappi avaa uuden ikkunan, jonka avulla rakennetaan HTML-tulostuksen Layout. Näyttö ja sen toiminta on sama kuin muissakin WEB-tulostusten määrittelyissä

Tässä ikkunassa valitaan listaan tulevat sarakkeet, niiden järjestys, mahdollisesti leveys ja myös koko tulostuksen oletusfontti ja kehyksen viivan paksuus.

Osakilpailuja tulostetaan niin monta, kuin niitä oli Sarjakilpailu-näytössä määritetty. Samassa sarakkeessa on sekä tulos (aika tai sijapistemäärä) että suluissa kilpailijan sijoitus tässä väliaikapisteessä.

Ylläoleva tulostusesimerkki oli tehty tässä näkyvällä määrityksellä.

Muista valita kentäksi Pistemäärä, jos voiton ratkaisee sijapisteiden summa, muuten valinta on Kilpailijan tulos.

HTML-tiedostoon voidaan kopioida kaksi HTML-koodinpätkää, toinen tiedoston alkuun napilla Header-tiedoston haku ja toinen loppuun Footer-tiedoston haku-napilla. Jos mitään tiedostojen nimiä ei anneta, tuloksena on ExTimen vakio ulkoasu.

Näillä html-koodinpätkillä voidaan terävöittää sivun ulkoasua. Alla pari mallia siitä, mitä tiedostot voisivat sisältää, aluksi alla header-tiedoston sisältö, joka tekee oikealla näkyvän osan tulosliuskan alkuun. Koodinpätkien oikeellisuus on ihan kirjoittajan omalla vastuulla.

<div>
<table border=1>
<tr>
<td><img border="0" src="SClogo2012_print.jpg"></td>
<td>
<center>
<h1>Maastohiihdon SUOMEN CUP</h1>
<h2>11.11.2012</h2>
<h2>Ounasvaara, Rovaniemi</h2>
<h1>Tulokset</h1>
</center>
</td>
<td><img border="0" src="mh_logo.gif"></td>
</tr>
</table>
</div>

Maastohiihdon SUOMEN CUP

11.11.2012

Ounasvaara, Rovaniemi

Tulokset

Ja sitten footer.txt-tiedoston eräs esimerkki, joka tulostaa tulosliuskan loppuun lintuparven langalla.

<FOOTER>
<img border="0" src="file:///c:/ExTime/param/line_bir.gif" width="600" 
height="47">
</FOOTER>

Kokeileva löytää ja räätälöi jo näilläkin työkaluilla muista erottuvaa tulostusta.

Ohjeen alkuun


Paperitulosteen ulkoasu

Paperille tai siis myös tekstitiedostoon menevä osakilpailujen tuloste on hyvin samankaltainen kuin web-tuloste. Erojakin on, kilpailijan rivi rakentuu siten kuin Listaukset-menun kohdassa Asetukset ja tulostuksia on määritetty. Siis tulosrivi on joko yksi- tai kaksirivinen ja tulosliuskan sarakkeet A, B ja C kuten olet määrännyt. Muista siis vaihtaa sarakkeelle B loppuajan sijaan Pisteet, jos sarjakisan voittaa sijapisteillä.

Historia/erittely-valintaan on tullut yksi vaihtoehto lisää, Osakilpailut. Näillä valinnoilla tulosliuska näyttää seuraavalta, alla muutamia rivejä ja tulostuksen lopun erittely.

Listaus oli tehty säännöillä, joissa lasketaan MC-cupin sijapisteet ja niistä vain kolme parasta otetaan mukaan. Vähintään kolmeen kisaan on pakko osallistua. Huomaa, että erosarakkeelle ExTime laskee nyt myös piste-eron voittajaan.

Sija Kilpailijan nimi     Seura            Pisteet     Ero

   Naiset 5 km P
   =============

 1. Riitta-Liisa Roponen   Oulun Hiihtoseura        260
 1: 80 (2); 2: 100 (1); 3: 45 (5); 4: 80 (2); 5: 60 (3); 6: 80 (2);

 2. Anne Kyllönen      Kainuun Hiihtoseura       245      15
 1: 100 (1); 2: - (-); 3: 100 (1); 4: 36 (7); 5: 45 (5); 6: - (-)

 3. Riikka Sarasoja-Lilja  Lappeen Riento          220      40
 1: 32 (8); 2: 80 (2); 3: 50 (4); 4: 50 (4); 5: 80 (2); 6: 60 (3)

 4. Kerttu Niskanen     Vieremän Koitto         210      50
 1: 50 (4); 2: - (-); 3: 60 (3); 4: 100 (1); 5: 50 (4); 6: - (-)

 5. Kaisa Mäkäräinen     Kontiolahden Urheilijat     200      60
 1: - (-); 2: - (-); 3: - (-); 4: - (-); 5: 100 (1); 6: 100 (1)

 6. Aino-Kaisa Saarinen   Lempäälän Kisa          152     108
 1: 40 (6); 2: - (-); 3: 80 (2); 4: 32 (8); 5: - (-); 6: - (-)

 7. Laura Ahervo       Hämeenlinnan Hiihtoseura     140     120
 1: 45 (5); 2: - (-); 3: 32 (8); 4: 45 (5); 5: - (-); 6: 50 (4)

 8. Maija Hakala       Hämeenlinnan Hiihtoseura     128     132
 1: 16 (15); 2: 60 (3); 3: 36 (7); 4: 29 (9); 5: 24 (11); 6: 32 (8);

 9. Krista Lähteenmäki    Ikaalisten Urheilijat      120     140
 1: 60 (3); 2: - (-); 3: - (-); 4: 60 (3); 5: - (-); 6: - (-)

...

 61. Maria Paatero      Espoon Hiihtoseura         2     258
 1: -- (34); 2: 2 (29); 3: -- (34); 4: -- (46); 5: - (-); 6: -- (31);

 62. Milla Saarinen      Huhtasuon Hiihto 2000       1     259
 1: - (-); 2: -- (37); 3: - (-); 4: -- (33); 5: - (-); 6: 1 (30)
Maria on mukana, vaikka hän sai pisteitä vain osakilpailusta numero 2, mutta hän osallistui kisoihin 1, 2, 3, 4 ja 6. Kisan 5 kohdalla ei sijoitusta näy, eli hän ei ollut siinä mukana. Millalla on hiukan erilainen kisahistoria, vaadittavat kolme osallistumiskertaa tulevat kisoista 2 (oli 37.), 4 (oli 33.) ja 6 (tästä sijasta 30 yksi piste).

Kisahistoriaa selventää tulostuksen loppuun tuleva yhteenveto:

Osakilpailut:
1. Suomen Cup, Rovaniemi 11.11.2012
2. Suomen Cup, Vantaa 12.1.2013
3. SM-hiihdot, perinteiset matkat
4. SM-pitkät matkat, Kontiolahti
5. Suomen Cup, Ruka, 14.4.2013
6. SM-hiihdot, vapaat 10 km, 15 km

Ohjeen alkuun


Asetusten talletus extime.ini-tiedostossa

Kuten jo mainitsinkin, sarjakilpailuun liittyvät asetustiedot ovat tallessa extime.ini-tiedostossa, kuten kaikki räätälöitävät kohdat.

Tässä ensin esimerkki sisällöstä ja vieressä sitten selitystä. Toivottavasti selviää. Asetuksiahan ei tarvitse muistiolla, notepadillä eikä muullakaan editorilla räpeltää, ExTime hoitaa ne paikalleen, kun sarjakilpailujen hoitamisen näyttö suljetaan. Esimerkki vastaa tässä ohjeessa käytettyä tilannetta.

[Sarjakisa]
HTMLReunus=1
HTMLTyyli=C:\extime\param\TYYLIT.css
Field_1=110;0  	// Sijoitus
Field_2=101;0  	// Lisenssinumero
Field_3=99;0  	// Kilpailijan nimi
Field_4=102;0  	// Seuran nimi
Field_5=203;0  	// Osakilpailut
Field_6=111;0  	// Pistemäärä
Tyyppi=2
Luonne=1
Parhaita=3
Minimi=1
Tunniste=suomencup
[suomencup]
1=I:\Tuotanto\ranki\2013_kausi\suomencup\ounasvaara_004_norm_loppu.dat
2=I:\Tuotanto\ranki\2013_kausi\suomencup\vantaa_lauantai_sc.dat
3=I:\Tuotanto\ranki\2013_kausi\suomencup\jämi_sunnuntai.dat
4=I:\Tuotanto\ranki\2013_kausi\suomencup\kontiolahti_sunnuntai.dat
5=I:\Tuotanto\ranki\2013_kausi\suomencup\ruka_sc.dat
6=I:\Tuotanto\ranki\2013_kausi\suomencup\jämi_lauantai.dat
Tiedot on kasattu lohkoon [Sarjakisa] ja siellä käytettävät tietojen nimet olen yrittänyt valita selkeiksi.

Tyyppi tarkoittaa sijoitusten määräytymistä, arvot 0,1, tai 2 ja luonne taas on osakilpailujen käsittelyä, arvot myös 0, 1 tai 2, 1 siis tarkoitti, että tuloksiin otetaan valinnainen määrä osakilpailuja, kaikki olisi ollut 2 ja vain paras olisi vaihtoehto 0.

Tunniste on itseasiassa linkki käytetyn tunnisteen nimiseen lohkoon, jossa  osakilpailujen tiedostonimet on lueteltu numerojärjestyksessä. Ja koska käytetty tunniste on myös ini-tiedoston lohkon nimi, on tunnisteen valinnassa rajoituksia. Se ei saa olla minkään ExTimen käyttämän muun lohkonimen kanssa sama, kuten esimerkiksi [Tulostus]. Siksi tein näyttöön napin Uuden tunnuksen lisäys, jotta ei tulisi tahattomia päällekkäisyyksiä.

Ohjeen alkuun


Takaisin ExTimen ohjesivuille

Käykää laittamassa Facebookiin kommentteja.